Temari Zushi Recipe






Ingredients Temari Zushi Recipe:
  • 700 g baked rice
  • 1 egg
  • 2 pieces of cheese (if not available could cut thin cheese stem)
  • 1/2 Avocado
  • 4 shrimp (size about 10 cm. Scoop out part of the head but the shell still attached)
  • 3 tablespoons rice vinegar
  • 1 1/3 tablespoons sugar
  • Japan soy sauce or shoyu
  • Salt
  • 1/2 teaspoon vegetable oil

How to Make Temari Zushi Recipe
 
First prepare the mixture of vinegar. Combine 3 tablespoons rice vinegar, 1 tablespoon sugar and one teaspoon of salt in a bowl. Insert the rice when it is still hot enough. Use the sodet to stir the rice with the vinegar evenly for two minutes. The process will create the su-meshi or rice vinegar for sushi balls.


Chill the rice vinegar with spread it on top of the tray so as not to overheat.
The next form the rice into such small balls. To make it, place about 20 grams of riceon top of the plastic wrap and then shape the rice rounded with a diameter of about 3cm. then open the plastic wrap and place the rice balls into the tray. Cover everything with plastic wrap.

To prepare udangnya, boil 200 ml water mixed with 1 teaspoon salt. Put shrimp that's been cleared litter and boil for two minutes. When the udangnya is already cold, Peelthe shell including the feet and tail, and then cut in half lengthwise. Sheet cheese cutinto four parts. To make scrambled eggs, Whisk egg with 1 teaspoon of sugar and a pinch of salt.

Heat a small skillet and pour 1/2 teaspoon vegetable oil into it, then remove from thestove. Chill the pan for a moment with a damp rag put it on top. Then insert the whiskthe egg and mix well. Move the pan back to the stove and continue to stir until it becomes scrambled eggs. Move the scrambled eggs to a plate. Halve avocadoslengthwise and remove the seeds. Take one of the hemispheres and split into twoagain. Peel his skin and then sliced with a thickness of about 4 millimetres. Season theslices of avocado with a little  Japan soy sauce.

To add the top layer (shrimp, avocado, cheese and scrambled egg) spheres in sushi,small sheet of plastic wrap laid at every sushi balls. Put a portion of shrimp, avocado, cheese and scrambled eggs in the middle of the plastic part that looks good withfacing down. Then place the ball of sushi on it, wrap with plastic wrap and press thetop layer to the rice. Open the parcel after plastic sushi balls completed and ready tobe served.

Please comment about emari Zushi Recipe.
0 Komentar untuk "Temari Zushi Recipe"

Back To Top